Det är dags för fredagsmys


Fredagsmys framför Idol. ♥
(mitt ''godisförbud'' gick som det gick, haha..)


Veckans shopping


Skinnjacka (som jag beställde i början av veckan), H&M 399:-
Halsduk, Ginatricot 149:-
Töjning (inte med på bild), Punktshop 49:-


Fredagsshopping


Nu är jag hemkommen från både skolan och stan! Jag fick sällskap av mamma i stan vilket var trevligt. Jag hittade vad jag sökte och på vägen hem hoppade vi av i centrum för att hämta ut min beställda höstjacka. Jag lovar att visa er mina inköp senare ikväll!


Höstjacka säljes


Jag har nu ''växt ur'' denna jacka som jag köpte för ett X antal år sen för att ha som en lite oversize jacka. Den är tidigare köpt på H&M Divaded för några hundra kronor (gissar på att den låg på 4-5 hundra). Den är i fint skick.

Jag säljer den nu för 130:-
Storleken är 42 men den känns inte alls som en 42:a.
Skriv i kommentarsfältet om du är intresserad.


Matematik

Skoldagen gick ganska så snabbt. Åkte hem direkt efter och nu har jag suttit och pluggat ett tag. Tänkte äta lite middag nu för att sedan få hjälp med matten av mamma direkt när hon kommer hem. Matematikprov del B står på schemat för imorgon.

Gjort idag:
Laborationsrapporten √
Analys ''Fattigdom'' √
Matte inför prov b-del - ska räkna hela röda kursen och hoppas att det fastnar!


Bättre än vanligt

Idag tog jag mig en liten sovmorgon (06:45....) för att sedan skynda mig lite mer. Och efter 30 minuter så är jag klar. Grymt! Så nu ska jag till bussen för att komma till skolan. Efter skolan har jag musikalträning! Så jag är väl hemma strax innan 17 skulle jag tro. Ciao!


Dagens!


Plugg, plugg och plugg


Konsumenkunskapsprovet
Matteprovet A-del
Faktatext om C.D
Människoarten
Halva Laborationsrapporten
Etik-uppfigter i Religon

Kvar att göra:
Skriva klart andra halvan av laborationsrapporten
Uppsats ''livets uppkomst''
Plugga inför Matteprovet B-del
Skriva klart analysmodellen av ''Fattigdom''
Plugga inför Svenska-provet 

WHAT A FEELING.. NANA, NANA..
resten fortsätter jag med imorgon!


Dammfritt


Nu har jag äntligen blivit klar med min storstädning (en höststädning?;-))! Jag fick nog när jag såg mitt rum när jag kom hem i eftermiddags så det första jag gjorde var att slänga ut matta och allt som låg på golvet för att sedan börja damma och dammsuga. Jag torkade även golvet ÖVERALLT! På fria ytor, bakom tv-bänken, under sängen, ja verkligen överallt. Nu är jag äntligen klar med slitet. Nu kan jag med gott samvete säga att mitt rum är dammfritt!

Men vet ni? Ingen rast och ingen ro.. Nu väntar en Religonsuppgift och två st NO-uppgifter. Hörs efter det!


Upptagen med att prioritera

Dagen idag har varit ganska så tråkig. Det hela började med att jag försov mig imorse och fick skynda mig för att bli klar på 20 (!) minuter. Som tur var hade jag duschat kvällen innan annars hade väl det tagit mer än hälften av tiden.. :P Jag hann iallafall med min buss men det gjorde även att jag gick runt som ett monster idag. Osminkad med en bulle på huvudet. Bläää, en riktigt ful-dag.

Sedan gick matte-lektionen skit. Jag fick tillbaka en diagnos som inte visade mer än ett skitresultat (rent ut sagt!). Sedan fortsatte dagen på ett dåligt vis då jag har börjat känna av ett jobbigt halsont. Och inte för att nämna att H ligger hemma i misstänkt halsfluss.. *peppar peppar* Men efter det vände det! Jag fick nämligen tillbaka två arbeten i Svenska och SO. Jag har både VG och MVG-kriterier uppfyllda i båda arbetena! Gissa om jag är glad över det? :D Och för att fortsätta i denna positiva anda så gick Konsumentkunskapsprovet galant i eftermiddags. Så underbart!

Efter skolan var det hem direkt för att plugga. Och ett + där var att när jag kom innanför dörren strax innan 17:00 så stod mamma och stekte pannkakor. Perfekt för mig som var helt utsvulten! Så efter pannkakorna var det jag och mamma som satte oss ner med matten. Jag stängde av mig från omvärlden lite.. Mobilen var på flygplansläge och datorn var avstängd. Det är då man arbetar som bäst! I tre timmar satt vi med den där förbannade matten. Och förhoppningsvis klarar jag G-delen imorgon. Jag vill verkligen ha kvar mitt MVG i Matte...

Efter plugget blev det en dusch och nu ligger jag i sängen. Dags att sova snart så jag orkar upp imorgon. ZzzZzZZzz...


Undrar du inte?

Den åttonde April var dagen vi sågs sist. Efter det vilade en hemsk tystnad över oss, i närmare fyra månader. Sedan damp kortet ner i brevlådan. Det förbannade kortet som fick mig att bryta ihop. Att få ur mig all ilska och sorgsenhet som jag gått och burit på i flera månader. Var det verkligen allt du kunde säga? Efter fyra månaders tystnad?

Idag passerade du mig i bilen. Och allt du gjorde var att vinka, för att sedan fortsätta köra. Men vänta, var det inte flera månaders sedan du såg mig? Sedan du över huvud taget hörde min röst? Undrar du inte hur det går i skolan? Eller hur fotbollen går? Undrar du inte hur din dotter mår?


Paus

Jag har tagit en liten paus från pluggandet och just i detta ögonblick sitter jag nyduschad i sängen och smuttar på Hallonsaft ur min nya favoritmugg. Som ni säkert förstår köpte jag muggen i fredags! Jag och H åkte nämligen kärlekstunneln på Gröna Lund och jag var bara tvungen att köpa muggen. Men nu ska jag återgå till Matematiken.


En sån där jobbig vecka

Denna vecka har jag en del skolarbete att prioritera i första hand. Framför allt annat som t.ex vänner, fotboll och annat. Jag är ordentligt stressad så egentligen borde jag inte ens skriva detta! Men det gör jag för att jag är så snäll, hehe. ;-) Ni förstår säkert när jag visar er mitt veckoschema:

Måndag: Plugga inför HKK- och Matteprovet + skriva en faktatext om Charles Darwin.
Tisdag: Göra HKK-provet i skolan. Plugga inför Matteprovet.
Onsdag: Göra G-delen av Matteprovet. Plugga inför VG- och MVG-delen + skriva en laborationsrapport.
Torsdag: Skriva klart min analysmodell inom ämnet ''Fattigdom''.
Fredag: Ledigt från plugg.
Lördag: Ledigt från plugg.
Söndag: Komplitera Människoarten i Biologi och plugga inför Svenska-provet.


Orientering

Jag har inte kunnat uppdatera idag. Förlåt för det! Men dagen har bestått av skolan och sedan en vistelse i stan. Jag letade efter en jacka men den var slut överallt! :(

Nu är jag hemma och har börjat på ett OTH-avsnitt. Sedan ska jag sova inför morgondagens ''äventyr''. Först är det orientering med skolan och efter det är det dags att ''komma med Veronica'' på grönan. Taggad till tusen.


Innan jag såg henne sist, då vi köade i tolv timmar på allsång!


Världens bästa

Hej bloggen!

Idag har jag.. faktiskt varit i skolan! Men jag ska inte ljuga, jag är inte mer levande för det. ^^ Det var faktiskt en ganska jobbig dag då jag var jättetrött och hängig. Men jag led mig igenom den hihi!

Efter skolan skulle var det tänkt att jag skulle åka till Jakobsberg för att kolla efter lite saker jag behöver i klädväg medan jag väntade på att Henrik skulle sluta skolan. Men vem stötte jag på då? Jo min käre farmor stod och beställde fika på ett café så jag överraskade henne och blev sedan bjuden på fika. Min söta fina farmor. :) Efter vår lilla fik- och pratstund mötte jag upp min Henrik och hon sin (haha, komiskt va? min farmors sambo heter också Henrik!) och vi begav oss båda hemåt.

När jag och Henrik kom hem hit blev det glass med chokladsås framför One Tree Hill (även om han inte medger det själv så håller han på att fastna.. han har nämligen kommit till det stadiet då han ställer frågor när han inte förstår osv. haha!). Senare blev det middag och ännu senare var det dags för honom att åka på träning. Som vanligt! :P Menmen, jag är glad ändå. Vi ''firar'' nämligen 4 månader idag.



Jag är så glad att jag har dig Henrik, jag älskar dig. ♥


If I could, I would


Idol

Efter att ha sett ca 10 One Tree Hill avsnitt, tagit en prommenad, ätit glass med chokladsås, ätit middag, tagit hand om kläder och tagit en dusch så ligger jag nu i sängen och ser Idol. Efter Idol ska jag nog se ett ytterligare One Tree Hill avsnitt och sedan är nog älsklingen här. Får sovsällskap vilket jag älskar och imorgon är det skola som gäller. Om jag känner mig kry är en helt annan fem men skolarbetet måste få en stor prio nu. Men nä, ska fortsätta med Idol nu.


Snygg sjuk tjej tidigare idag


Still at home

Hej!

Jag är fortfarande hemma och är sjuk. Min kropp är verkligen helt slö, och gud vad jag hatar det.. Sjukligheten tar viktiga skoltimmar ifrån mig. Speciellt idag.

Iallafall så har jag nästan alldeles precis ätit frukost. Hallonkräm och en rostad macka med ost och gurkskivor! Mums. Och nu sitter ligger jag i sängen och surfar runt på olika hemsidor för att försöka få syn på en perfekt vinterjacka och en perfekt halsduk. Vi får se hur det går..


I år har jag inte planerat att knata runt i min bruna tjockis, inte på heltid iallafall!
Bild från Finland i Februari 2011


Godisförbud

Imorgon är det den 20:e September och från och med imorgon ska jag sätta ett godisförbud på mig själv. Jag ska försöka att hålla mig ifrån godis i tre månader, vilket blir till den 20:e December! Dvs att jag lagom till Julafton kommer att få äta godis igen. Men tills dess får jag endast äta nötter och popcorn. Önska mig lycka till..


Det är jobbigt att vara sjuk


Prommenad

Som den sjukling jag är idag så har jag inte gjort något märkvärdigt. Imorse skickade jag in min engelskauppsats som ska vara inne på torsdag (ute i tid!!!), städade lite, såg fem one tree hill avsnitt och pluggade några mattetal. Inte någonting specielllt men vem gör någonting speciellt när man är sjuk egentligen?

Inom en snar framtid tänkte jag hoppa i normala kläder för att sedan ta mig ut på en prommenad. Känner mig seg och instängd, bläää.


Helgen

Idag är jag sjuk och är hemma. Inget jätteallvarlig men natten var orolig och mitt lår spökade, jag frös och led av både en sprängande huvudvärk och värkande mage. Ingen hit! Men hur som helst;

Helgen har varit bra. I fredags vet ni vad jag gjorde. Och i lördags umgicks jag med älsklingen. Vi handlade middagtillbehör och lagade sedan den tillsammans. Kött, kroketter och bea. Resten av kvällen myste vi framför tvn med kladdkaka och grädde och sedan somnade vi innan midnatt. 

 

Igår (Söndag), tog vi det lugnt framför en film och var sedan ute och prommenerade. Som pensionärer om ni frågar min bror, haha. Sedan på kvällen hade jag match som gick åt pipan. Sånt som händer!


Nästa station: Viksjö centrum

Skoldagen har varit KASS, tyvärr. Har mått lite åt skogen och plågats av en värkande mage och allt har bara varit fel. Menmen, ingenting att göra åt det nu.. för nu är det helg!

Jag är iallafall hemma nu men ska snart ut i höstkylan. Jag ska ta en promenad ner till Ica för att möta upp Hannah! Det var så länge sedan vi träffades så nu är det verkligen dags. Vi ska köpa med oss lite gottissaker och sedan ta oss hem till mig för en filmkväll. En lugn och mysig fredagskväll är vad det blir.


Tack till Ebba!




Som ni säkert märker så har jag fått en ny och snygg design! Jag diggar att den är snygg men samtidigt så enkel. Tjejen som ligger bakom denna design är http://ebbalovisafilippa.blogg.se och är hur duktig som helst! Tack Ebba!

 


Urtrött

Idag har jag varit i skolan, precis som vanligt. Och som förra torsdagen så hade jag musikalträning idag! Vi körde charadlekar för att försöka våga ''släppa loss'' lite mer. Min charad blev ''Kalv som är på grönbete och hoppar av glädje'', hahaha. Tyvärr så har det inträffat något som gör musikalen lite tråkigare nu och som kan leda till vissa svårigheter vilket gör att jag måste bestämma mig för om jag verkligen orkar riskera det. Men det är en helt annan historia och det hör inte hit.

Efter skolan skulle jag ta bussen hem och några sekunder innan den ska åka så såg jag älsklingen passera.. Lite roligt så jag tryckte på stopp-knappen i panik och gick av bussen. Det slutade med att jag åkte med hem till honom och var där en stund innan han skulle iväg på match. Busy man... Då åkte jag hem.

Nu är jag hemma och ligger i sängen och tittar på Robinson. Efter det ska jag sova då jag är utrött, som vanligt. Blää vad jag är trött på att vara trött, haha. Men jag antar att det är den här höst-tröttheten som attackerar de flesta av oss..



Att ständigt vara trött

Idag har jag gått från 08:20-15:00. Precis som varje måndag, onsdag och fredag. Dagen gick iallafall bra och sådär. Inget speciellt liksom.

Efter skolan åkte jag hem för att plugga NO. Så nu har jag gjort klart en liten kompletering i NO och det känns prima! För övrigt så känner jag mig så stressad hela tiden.. Jag får aldrig lugn och ro känns det som. Jag går långa dagar i skolan, kommer hem vrålhungrig och äter mellis för att sedan sätta mig ner och plugga direkt och sedan slutligen måste jag gå och lägga mig jättetidigt för att jag ska orka gå till skolan dagen därpå och nå höga mål. Det suger verkligen och ibland känns det som att det skulle vara skönare att bare ge up.


Today

Som jag tidigare nämnt var det veckans längsta dag idag! 08:20-16:05. Men idag gick det helt okej då jag fick ordentligt med sömn natten till idag. Så värt! Skolan flöt iallafall på och efter det åkte jag hem för att äta tidig middag och plugga.

Efter pluggandet åkte jag med mamma till Ica för att handla. När man är kräsen som jag är det lättare att visa vad man kan tänka sig att äta hehe.. När jag kom hem blev det en kopp té framför One Tree Hill och nu tittar jag på idol. Efter Idol ska jag hoppa in i duschen och sedan sova. Sedan lär älsklingen komma hit och krypa ner och sova med mig. Sovsällskap är världens bästa grej.


Pluggoutfit


Efter veckans längsta dag.. så är jag nu hemma för att: plugga!
Så nu har jag hoppat i älsklingens Ziperall och ska lägga mig i sängen och läsa lite konsumentkunskap..
(Visst ser jag koncentrerad ut på mitt lilla hopp på bilden? hahaha)


Nyttigt är bra

Blä. Jag är verkligen inte nöjd med mig själv (och nej, jag skriver inte detta för att jag vill höra att jag är fin, vacker, söt som jag är. jag gör inte det!) Men helt allvarligt, hur jävla svårt kan det vara? Att bli nöjd liksom? Jag vill bli det!

Det är ändå inte nyttigt att dricka cola varje dag? Eller att köpa en klubba eller annat onyttigt ''bara för att'' innan nästa lektion minst en vardag i veckan? Och egentligen, det är väl inte så jobbigt att gå ut och prommenera en extra kvart efter middagen? Det handlar nog egentligen bara om att ''ta sig tiden'', för visst är det lätt att påstå att ''jag måste plugga, jag hinner inte idag..''. När det egentligen bara handlar bara om en liten kvart?

Äsch, det jag försöker säga är att jag är trött på att gå runt och känna mig som en jävla köttbulle. Jag vill fan bli nöjd med mig själv. Och det tänker jag bli också. Från och med nu; Ingen CocaCola och inget godis/annat onyttigt på vardagar! Ut och gå måste jag också. Sedan när mitt förbaskade lår blir bra igen ska jag komma igång ordentligt med fotboll + gym igen. Och Johanna, är det inte dags för oss att bli lika duktiga som i vintras? Simma 1-2 dagar i veckan som vi gjorde då?


Positiv till en förändring, yesman!


Repris från barnsben


Idag har jag ätit pannkakstårta till middag. Och självklart så åts det på lejonkungentallriken som vanligt. Barnsligt jo visst, men det är repris från barnsben!


Savage Garden - Two beds and a coffee machine


New


#1 bilden ger ingen rättvisa om hur håret ser ut.. men lite rött ser det ut iallafall!
#2 ni vet tröjan med flaggtryck jag visade i ett collage? samma modell fast annat tryck! bikbok - 199;-
#3 kängor! skopunkten - 399;-


Weekend

Igår spelade jag fotboll igen. Match på Järfällavallen mot FC. Vi var grymma och hade taget med 2-0. Dock fick de in turmål (bl.a deras 2-2 mål i sista 3 minuterna typ) så det blev oavgjort. Men vi var grymma! Jag är dock fortfarande skadad (streckning/fel på en lårmuskel) så jag kan inte spela fullt ut och det suger!!! Menmen.

Efter matchen åkte jag och mamma för att köpa nya höst/vinter-skor. KÄNGOR WOHO!! Visar er senare. Och efter det åkte vi hem och jag färgade mammas hår.

På kvällen kom älskling hit. Vi tog en kvällsprommenad för att inhandla gottis vilket blev Cola-Cola (dah?) och Ben&Jerry's. Vi såg sedan filmen Felon som var sjukt bra! En fängelsefilm med draaama.


Och imorse vaknade vi riktigt tidigt.. Typ 8 (!) Så vi var duktiga och fixade lite saker och sedan lagade jag scones-frukost! Mysig morgon men som tog slut snabbt då pojken skulle iväg på lagfoto... hockeyhockeyhockey. :P Så då.. färgade mamma mitt hår! Ni får se sen. :D Och sedan åkte vi till kista C för att kolla efter en tröja till mig som jag sett på internet. Dock ändrade jag mig i sista sekunden och tog en med ett annat tryck som var snyggare, visar er den sedan också. ;)


Different hairstyle

Så här går det till när håret är nyduschat och lättgörligt.. Man gör en sned inbakad fläta på sig själv!


Fredagsmys



Idag har jag varit pigg (ganska logiskt med tanke på när jag somnade igårkväll) och varit duktig i skolan, faktiskt! Efter skolan åkte jag in till storstaden med Yasmina, Nicole och Nad. Vi gick i butiker och åt middag i kungshallen, tacobar för min del. :-) Fick även med mig en större töjning från Punktshop och en Primer från Lumene.

Nu är jag iallafall hemma och sitter bänkad framför tv:n. Idol audition! Till det smaskar jag på maltesers och dricker CocaCola.


Trött

Dagen har varit lång. Fem lektioner + musikalträning. För i år ska jag faktiskt vara med.

Förutom att jag bara mått aprumpa hela dagen och sovit på vissa lektioner så har jag även hunnit med att... inte göra någonting. Är helt slut i kroppen och då menar jag verkligen slut. Så efter detta ska jag duscha, borsta tänderna och sedan somna till One Tree Hill. Cirkus 19:00 en torsdagseftermiddag, är vi tillbaka på dagis eller? :)

To die for


Dålig bloggare

Jag är fullt medveten om vilken dålig bloggare jag är.
Men jag har mina anledningar och utöver det så har jag helt enkelt inte orkat! Så vi skippar de dagarna som passerat och går rakt på dagen idag:

Jag har vaknat upp intill min finaste och gått till skolan i regn samtidigt som det droppat på min kind. Jag har sedan plågats i skolan och bara mått allmänt dåligt tyvärr. Det kändes så konstigt att sitta i ett klassrum och frysa sönder med jättevarma kläder.. Hm, jag kanske är påväg att bli sjuk?

Efter skolan tog jag mig mot Viksjö och hoppade av bussen en bit tidigare och promenerade hemåt i trettio minuter. Väl hemma har jag ätit, pluggat, tittat på tv och bara tagit det lugnt! Och just nu ligger jag i sängen framför efterlyst och inväntar min finaste som skall sova intill mig inatt. Finns inget bättre.


Bulgarien 2011


Prestation som ger resultat

Idag var det första gången på flera flera månader, som jag faktiskt glädjes av min favoritsport. Fotboll. Förutom att jag skadade mig lagom ordentligt påväg in i en duell och föll ihop och lårmuskeln gav upp efter ett fåtal minuter och att att sedan inte kunde prestera fullt ut resten av matchen, så hade jag kul. Vi var grymma och vi pressade dem. Målen blev till flera och ett av dem var mitt. Jag dödade min måltorka och några få minuter efter det blåste domaren av och gav oss vinsten. 8-0 mot Hässelby, på hemmaplan.

              
       


Pluggisen #1

Gissa vem som sitter och pluggar denna underbara lördagkväll?

 |
 |
 |
 \/



Människoarten i NO - Done!
Då återstår bara avcheckning + tillägg på SO:n!


Hungrig tjej

Ligger i sängen och väntar på att maten ska bli klar... TACOS PÅ MENYN. :D


Kallhälls FF - Hässelby IK

Idag är jag mer än utvilad och faktiskt (!) riktigt taggad inför dagens match. Det brukar vara tvärtom, att jag inte är taggad. Men förhoppningsvis är saker och ting redo att förändras nu. :)

Vi ska spela på hemmaplan och matcher drar igång 13:30. Så snart ska jag röra mig mot samlingen. Vi hörs säkert senare.


Me want


HÅRET. To-die-for.


Fräschingen #1

Nyduschad, nyrakade ben, insmord kropp, ansiktsmask (därav glansigt ansikte!) och bara en allmänn fräsch känsla! Så nu när jag är så här fräsch finns det bara två saker jag behöver.. En skön natts sömn och en mysig pojke att sova intill. Vilken tur att älsklingen kommer hit efter sin träning runt midnatt, hihi.

Så nu ska jag lägga mig i sängen och titta på One Tree Hill tills jag somnar och när älsklingen kommer lär jag vakna i några minuter och sedan somna bums igen, brukar vara så efter hans sena träningan haha.



SNYGGT VA?


Ahlgrens bilar


En forever alone och två siamesiska tvillingar (?) Goda var dom hur som helst!


Studiedag i Stockholms stad

Hade studiedag idag, ganska så välbehövligt i min situtation. Dagen tillbringades inne i stan med Maria! Köpte en utséendeförändringsgrej (haha, ni ska få se..) och så fick jag hjälp av M att bli av med min PizzaHut-oskuld. Buffén var ju grym och vi rullade därifrån. Tanken var egentligen att vi skulle till grönan för att åka på dagen och se Linnros nu ikväll, men vädret som var under dagen fick oss otaggade så vi åkte hem.

Börjar med 2mm! Lär sluta på 4-5 mm så det ska inte bli så stort.. Men när jag når dom mm:na så blir det en tunnel som ska på plats :)